Transporto priemonės,

Čia galite pasidalinti gyvenimiška patirtimi, teisiniais, socialiniais klausimais (įstatymai, pašalpos, pilietybė) ir panašiai.
Post Reply
simakas

Re: Transporto priemonės,

Post by simakas »

:roll: Sveiki susiduriau su tokia problema kad negaliu vazineti su lietuviska masina.Bet masinos savininkas neturi registracijos.
As turiu registracija ir olandiskas teises.Belastingdienst sako, turi masinos seimininkas sedeti salia tada gali vairuoti.
Kai paskambinau ir paprasiau parodyti man tai juoda ant balto sako pasiziurek i google o atsiusti negali pastu.
Ar butu labai didele problema jei as issiregistruociau ir po kiek laiko vel prisiregistruoju ar issiregistravus galeciau antra karta prisiregistruoti?
Man is pasalpu neaktuolu gyventi,sveikatos,draudima galima gauti ir be registracijos,minusas negaleciau pasirasyti vast kontrakto be registracijos,uz vidutines klases masina reikia moketi nuo 100eur kokie dar minusai?

Jei issiregistruoju olandiskos teises automatiskai atimamos buna?
Ar imanoma uz NL masinos mokescius sumoketus per metus susigrazinti kokia nors suma?
Greta

Post by Greta »

Pirma - kuo cia detas Belastingas???? :crazy:

Antra - Olandijoje yra viena vienintele taisykle - tu turi turet masinos dokumentus ir galiojanti vairuotojo pazymejima. Zinoma ir draudimo popierius.
Cia nera net jokiu igaliojimu. Jei savininkas tau dave maske ir jos dokumentus - tai yra tik judvieju reikalas. Jei tu pavogei ta maske ir dokumentus - vadinasi savininkas pranesa policijai, policija tave paciumpa. Jei pranesimo nera - tu vazinejies teisetai.

Trecia - tam, kad cia vairuot automobili, nereikia jokiu registraciju ir leidimu gyvent, tai neturi nieko bendro.

Ketvirta - nei olandiskos nei lietuviskos teises neatimamos, jei isvaziuoji ar isiregistruoji is tos salies. Bet kaip jau sakiau, registracija ir vairavimas nesuristi dalykai.

Penkta- maske, kuri registruota Lietuvoje, gali vairuot tik tam tikra laika. Apie tai jau smulkiai rasyta kitose temose. Maske reikia perregistruot Olandijoje ir gaut olandiskus numerius.
simakas

Post by simakas »

Miela Greta man jie pasiule bauda ir laiska esu gaves su perspejimu kad nemoku keliu mokesciu arba keiciu numerisu lietuviskus i nl arba isvarau ja is salies.As jiem tipo skaitausi kaip vos nea olandas nes registracija turiu.
As suprasciau jei buciau registruotas ir mano vardu masina butu net klausimu nekiltu.
:roll: Kai man kontrole dare jie pamane kad tai mano masina.
Jie suvele kad negaliu vairuoti lietuviskos masinos be savininko,bet as esu lietuvos pilietis.Tai nesamone?Olandai negi sakys jo jo vazinek su lietuviska masina ir nemokek mokesciu taip niekada nebus noreciau isitikinti tai tiesa ar nea?buciau dekingas netik zodziu.
Arba issiregistruoti arba pirkti olandiska masina ir moketi apie 150eur i men?
Kur galima butu rasti kur parasyti juodo ant balto kad negaliu vairuoti lietuviskos masinos?
111

Post by 111 »

Na cia radau info , apie tavo rasyta problema .Anksciau buvo galima gan ilgai su lt numeriais vazineti , o dabar matyt pakeite ....Pasiskaityk ten linke pats pirmas postas . viskas isaiskinta.Jei esi prisiregistraves kurioje nors gemeentje olandijoje , skaitosi ,kad cia gyveni .Bent jau taip suprantu .Tada turi pranest tai rdw ir moket mokescius turesi .Anksciau tai lyg buvo , iki 3 ar 6 menesiu galima vazineti , o tada turi isvykti is salies , (aisku turi galet irodyt ,kad buvai isvykes ) , o grizes vel gali vazinet tam tikra laika .

Bet jei nori tiksliai zinot kaip apsukti tas taisykles , pasiklausk pas kokius lenkus , ar vokiecius , nes jie gi cia metu metais su pl arba vok. nr. vazineja.

http://www.flitsservice.nl/phpBB/auto-s ... 42551.html
Qlumpyz

Post by Qlumpyz »

man atrodo, kad kažkur RDW saite mačiau, kad atvykus (nuo registracijos momento) galima 12 mėnesių važinėtis svetimos šalies numeriais.

perregistruoti seną trantą į NL numerius, numirsi mokesčius mokėti: importo mokestį plius nežmoniška bus NL draudimo kaina. dar žiūrėk, kad nelieptų važiuoti pas oficialų dilerį į autoservisą, o tas tau surašys privalomų atlikti darbų sąmatą... išlėksi į bankrotą.

geriausia yra tą mašiną, suėjus metams, parduoti Lietuvoj, o tada pirktis Olandijoj kitą su NL numeriais.
Greta

Post by Greta »

simakas wrote:Miela Greta man jie pasiule bauda ir laiska esu gaves su perspejimu kad nemoku keliu mokesciu arba keiciu numerisu lietuviskus i nl arba isvarau ja is salies.As jiem tipo skaitausi kaip vos nea olandas nes registracija turiu.
As suprasciau jei buciau registruotas ir mano vardu masina butu net klausimu nekiltu....
As nesuprantu ko tu nesupranti.
Tu esi Olandijos gyventojas ir pagal istatymus neturi teises vazinet su uzsienyje registruota masina, nes tu butent SIOJE SALYJE vazineji KELIAIS. Kodel tu galvoji, kad olandas turi moket uz keliu prieziura, o tu gali vazinet nemokedamas mokesciu? Ar tu oru skraidai su ta masina?
Esme ne tavo registracijoje sioje salyje ir ne tame ant kieno vardo uzrasyta masina. Esme tame, kad tu nori parazituot, sedet kitiems zmonems ant sprando. Tu nori naudotis kazkuo, uz ka turi moket kiti, bet tik ne tu. Toks poziuris ir tokia logika yra labai bjauri.
Manau, kad jei masina nebus perregistruota ir tu nemokesi mokesciu- sulauksi dideles baudos. Nemokesi - bauda vis dides, paskui ateis antstoliai. Nebus ko aprasyt - isieskojimo popierius nukeliaus i tavo darboviete ir tau bus atskaiciuojama is atlyginimo. Nemanau, kad tai neteisinga.
Greta

Post by Greta »

Qlumpyz wrote:
perregistruoti seną trantą į NL numerius, numirsi mokesčius mokėti: importo mokestį plius nežmoniška bus NL draudimo kaina. dar žiūrėk, kad nelieptų važiuoti pas oficialų dilerį į autoservisą, o tas tau surašys privalomų atlikti darbų sąmatą... išlėksi į bankrotą.
Jo, cia tu teisus, Qlumpy: yra importo mokestis ir butinai pries perregistravima reiks vaziuot pas dileri, paskui atlikt visus privalomus darbus, nes masina pries iregistravima turi pereit technikine apziura. Uz technikine irgi reik moket kaip ir dileriui, kaip ir uz atliktus darbus. Dileris plius darbai plius technikine tikrai gali patraukt iki 1000 euru. Importo mokestis priklausys nuo maskes markes ir metu. Kuo masina senesne tuo bus didesnis mokestis uz oro tarsa. Kuo didesne - tuo bus didesnis keliu mokestis.

Kazkada planavau ir Lietuvos atsivaryt nebloga didele maske, bet kai nuejau pas dileri ir mes susede viska paskaiciavom, tai plaukai piestu atsistojo. Supratau, kad man tokio malonumo nereik, geriau jau cia nusipirksiu maza nauja masiniuka.

Ir siaip vazinetis Olandijoje su lietuviskais numeriais, tai tas pats kas begt gatvemis be triusiku: ziures visi! :mrgreen:
O gatvese ziures/stebes visi policajai, uniformuoti ir ne, visokio plauko saugumieciai, visi, kurie gaudo prekeivius narkotikais, zmonemis, vagis, bandiugas ir pan. Nes Lietuva tikrai nera tarp tu saliu, kuriomis pasitiki policija. Taigi jie tokia masina uzfiksuoja kasdien ir gerai zino kiek laiko ji cia laksto gatvemis.
Jei zmogus darys kazkoki aferizma (isvaziuos is salies, po keliu dienu vel parvaziuos ir apsimes, kad ta masina naujai ivaziavo), tai ziurekit, kad policajai pries jus nepadarytu tokios akcijos, kad turesit dideli bum ir leksit is Olandijos kaip fitilis.
111

Post by 111 »

Kol ieskojau info apie tai , ivairiu variantu radau :lolno: zmones isradingi .Vienas pvz.

http://bulgarije.startpagina.nl/prikbor ... e-kenteken

ir cia kitas :

Ik heb een "firma" in Libanon. Op die firma staat een auto geregistreerd met een arabisch kenteken. Ik betaal netjes de bpm en houderschapsbelasting, maar vanuit Libanon voor gebruik van de auto in Nederland.

En aangezien mijn kenteken onleesbaar is hier, heb ik geen last van flits-traject controles
111

Post by 111 »

Greta wrote:
simakas wrote:Miela Greta man jie pasiule bauda ir laiska esu gaves su perspejimu kad nemoku keliu mokesciu arba keiciu numerisu lietuviskus i nl arba isvarau ja is salies.As jiem tipo skaitausi kaip vos nea olandas nes registracija turiu.
As suprasciau jei buciau registruotas ir mano vardu masina butu net klausimu nekiltu....
As nesuprantu ko tu nesupranti.
Tu esi Olandijos gyventojas ir pagal istatymus neturi teises vazinet su uzsienyje registruota masina, nes tu butent SIOJE SALYJE vazineji KELIAIS. Kodel tu galvoji, kad olandas turi moket uz keliu prieziura, o tu gali vazinet nemokedamas mokesciu? Ar tu oru skraidai su ta masina?
Esme ne tavo registracijoje sioje salyje ir ne tame ant kieno vardo uzrasyta masina. Esme tame, kad tu nori parazituot, sedet kitiems zmonems ant sprando. Tu nori naudotis kazkuo, uz ka turi moket kiti, bet tik ne tu. Toks poziuris ir tokia logika yra labai bjauri.
Manau, kad jei masina nebus perregistruota ir tu nemokesi mokesciu- sulauksi dideles baudos. Nemokesi - bauda vis dides, paskui ateis antstoliai. Nebus ko aprasyt - isieskojimo popierius nukeliaus i tavo darboviete ir tau bus atskaiciuojama is atlyginimo. Nemanau, kad tai neteisinga.

Tai kad palei mane jis cia registruotas, bet ta masina ne jo yra/buvo .
simakas

Post by simakas »

Galetu tuos lenkus gaudyti lietuviu zymiai maziau.
Zodziu geriausia issiregistruoti ir masina lietuviskais nr vazineti, o nea su mazike ir nauja.
Nevisi angelai tie olandai ir apeina istatymus ir visa kita ka jau kalbeti apie narkotikus kurie valstybiai zymiai didesne zala padaro tie lt numeriai smulkme.zodziu buk skaistus mokek mokescius ir niekur nekisk nosies tik nebandyk nusizenkti .Cia dar netokiu velniu yra maza problema, kad su lietuviska masina vazinejam.
Vadinasi kito zmogaus vardu registruota masina negalima vazineti (savininkas neturi olandiskos registracijos).?
Post Reply