Olandu charakterio bruozai.

Čia galima plepėti apie viską. Tik diskusijoms, kurios netinka į kitas temas.
Greta

Re: Olandu charakterio bruozai.

Post by Greta »

Karolis wrote:Dauguma Gretos ir Kregzdutes teiginius galeciau patvirtint. Tai siaip idomu buvo paklausti. Cia dauguma isvardijo tik pliusus, butu idomu suzinoti minusus aaa....???????
Na tai ir pats parasyk savo nuomone savo pasiulyta tema. Ir apie teigiamus ir apie neigiamus bruozus. Matyt esi ta reikala permastes, jei ir tema tokia pradejai.

Mano nuomone neigiami bruozai pas olandus nelabai skirias nuo kitu tautybiu zmoniu neigiamu bruozu. Nepastebiu kazko labai jau budingo vien tik olandams.

Siaip jau kitose salyse, pvz Ispanijos, Graikijos, Portugalijos viesbuciuose, olandus visada atpazistu pagal malonia veido israiska, mandaguma, santuruma. Ir tikrai neatpazinsi ne vieno olando pagal kazkokius negatyvius dalykus.
O lietuvius ar rusus, deja, daznai galima atpazint butent pagal negatyvius.......... :thumbdown:
Karolis

Post by Karolis »

Kas man labiausiai patinka is mano olandu draugu , kad Greta ir minejo jie zino kas yra draugyste ir kokia jos esme. Sakyciau nuosirdus zmones. Pats olandijoje negyvenu, bet kartas nuo karto nuvykstu pas juos. Visada siltai sutinka nuvykus. Bunant pas juos sveciuose susidaro ispudis, jog kuliais vartytusi, kad tik jausciausi jaukiai pas juos.
Pries keleta savaiciu pradejau mokintis ju kalba. Visi isskestom rankom padeda (klauso tarimo, taiso klaidas.). Kalba begalo sunki. Nesu is tu gabiu kurie greit isisavina informacija, viskas pas mane ateina per sunku "kalima". :lol:
Nezinau Greta kaip tau, bet man olandai ne karta yra pasake savo bedas. Viena drauge skyresi- tai pasipasakojo jog nezino kaip vaikam pasakyt, bijo kad sunkiai reaguos ir pan. Malonu kaip jie daznai man sako, jog smagu tureti toki drauga kaip tu.
Minusu kaip ir nepastebejau as ju. Vat del to ir sukuriau tema. Galvoju kad dauguma gyvenantys olandijoje ka nors pasakytu.Del to sumasciau uzsiregsitruot ir isgirst jusu nuomone apie juos.
Jau astunti metai eina kaip as draugauju su olandais. Si foruma radau kaip pradejau ieskot info kalbos mokymuisi.
Greta

Post by Greta »

Karolis wrote:
....Nezinau Greta kaip tau, bet man olandai ne karta yra pasake savo bedas. Viena drauge skyresi- tai pasipasakojo jog nezino kaip vaikam pasakyt, bijo kad sunkiai reaguos ir pan. Malonu kaip jie daznai man sako, jog smagu tureti toki drauga kaip tu.
Na olandai juk tokie pat zmones kaip ir visi kiti. Tarp visu tautybiu gali sutikt tokiu zmoniu, kurie labai uzdari ir tokiu, kurie draugams gana atviri. Olandai siaip jau kiekviena smulkia problemele draugu neapkrauna, bet jei pasitiki, jei jau esi draugas, tai apie dideles bedas pasipasakoja.

Man patinka turet biciuliu tarp olandu, bet negaliu pasakyt, kad radau kazkokius ypatingus zmonius, kokiu anksciau is vis nepazinojau. As tarp visu tautybiu visada turejau tik tokius draugus, kurie atitinka mano poziuri i viska, svarbiausia i draugyste. Kam toks draugas, kurio elgesys tau nepatinka? ;)

Bendrauju tik su tokiais zmonemis, pas kuriuos namuose jauciuosi jaukiai, kurie prie sveciu elgiasi graziai ne tik su sveciais, bet ir vienas su kitu. As niekad nebendrauju su tokiais zmonemis, jei prie manes zmona ar vyras zemina vienas kita, kelia balsa, aukleja ir bara prie manes vaikus...
Be to, man patinka tokios moterys, kurioms drauges reikalingos graziam, idomiam bendravimui, o ne apkalboms, rypavimams apie darbo problemas, apie gincus su vyru ar vaiku nenora mokytis. Pasaulyje juk tiek daug idomiu temu ir be visos tos nusibodusios kasdienybes.

Na kaip bebutu, tokias drauges tarp olandziu galima rast zenkliai greiciau, nei tarp lietuviu. Nes tokiu olandziu labai daug.

Beje, dar pamirsau apie viena olandu pliusa.
Olandai neskuba sakyt savo nuomones!!! Nei apie kita zmogu, nei apie politika, nei apie valdzia, ne apie tave... Jie labai gerai pagalvos kol kazka pasakys, kas galetu tau nepatikt ar turetu jiems nemaloniu pasekmiu. Vnz jie yra atsakingi zmones. Ir uz tai, ka daro ir uz tai, ka sako.
111

Post by 111 »

Karolis wrote:
111 wrote:
Cia gal apie save rasai ;)
Buk miela maloni (ar mielas malonus), jei neturi ka pasakyt geriau patylek. Aciu.

Ner uz ka prasom :cry:
artistee

Post by artistee »

Na labai daug apie olandus ir kažkokius vyraujančius bruožus nepapasakosiu... Tiesiog labai noriu pasidalinti patirtimi iš dažno, erzinančio ir vedančio iš kantrybės bendravimo su viena moterimi. Jei po bendravimo su Ja imčiau taikyti tokius stereotipus visiems olandams, tada gautųsi visai priešingas paveikslas nei esam pratę girdėti... :D
1. Be galo netvarkinga (mes pas ją nuomojam butą ir aš kartais sutvarkau butus kai kas nors išsikrausto - įsikrausto)... Visuose jos nuomojamuose namuose - galybės senų baldų ir kitokio šlamšto, viskas sandėliuojama koridoriuose ir kambariuose... Sodai ypatingai apleisti, o Ji juos vadina "very nice garden"... Nuomojami būtai labai neprižiūrėti, įspūdis toks, kad į juos tempia visus daiktus, kurių neturėjo kur dėti... Yra net keletas namų ir visi vienodai netvarkingi - ir tie, kurie nuomojami emigrantas, ir tie - kurie nuomojami patiems olandams - prie jūros esantys, atostogoms skirti.. Na galvojau, kad gal čia tik taip su mum emigrantais iš Rytų Europos Ji elgiasi, šiukšlynus vadna "very nice", manydama, kad pas mus šaly ir namie dar baisiau... bet teko pabuvoti jos namuose... :o vaizdelis tas pats - viskas užkrauta visokios kilmės šlamštu. O tvarkymas - tai iš vieno kambario, sudedi į kitą, nes dabar reikia, kad šis laisvas būtų :D
2. Jokio planavimo... Vienus nuomininkus, kelia pas kitus, priima trečius, po to pamato, kad visi netelpa, pasiima net namo... Netikėtai 20 val prireikia, kad išvalyčiau kokį butą, prieš tai pasakius išsikraustyti vienam žmogui pas kitą, kurie visai svetimi, nei vienas nei antras nėra informuoti... o Jai svarbiausia daryti pinigą.
3. Niekas nedaeina, jei galima taip pasakyti... :D Viską darbo aplinkui, komplikuotai ir labai sudėtingai - nors normaliam žmogui tai seniai aišku, kuri išeitis lengvesnė... elementarus pvz. Sugedo mūsų šaldytuvas - praėjo savaitė - naujo neturim, parašau, Jai sms, kad man šiandien būtinai reikia šaldytuvo, atrašo - gerai, paimsim iš kito buto - iš kaimynų. Bet esmė tame, kad kaimynai liks be šaldytuvo ir bus lygiai taip pat nepatenkinti :D
4. gali ateiti bile kada su visai nereikšmingais reikalais, kad ir 22 val. nepranešusi... arba pažadėti, kad dėl tikrai svarbių dalykų ateis rytoj ryte, tada ryte pranešti, kad bus po pietų, tada po pietų, kad vakare, o vakare neateiti...
5. be galo ženklus skirtumas kaip elgiasi su olandais ir mumis emigrantais... Sakyčiau depresiją keliantis skirtumas :D toks pat skirtumas kaip elgiasi su mumis lietuviais ir lenkais... man nuoširdžiai gaila tų žmonių...
na ir dar būtų galima išsiplėsti iki neblogo apsakymo :D Visgi prieinu išvadą, kad ko gero šį mudviejų nevykusį bendravimą jau pats laikas baigti... Ai ir dar didžiuojasi tuo, kad turi karališko kraujo... :D Tikiuosi, kad tokio būdo žmogus retas egzempliorius, nes mano kantrybės ir geranoriškumo aruodai tuštėja..
Qlumpyz

Post by Qlumpyz »

artistee wrote: ...
5. be galo ženklus skirtumas kaip elgiasi su olandais ir mumis emigrantais... Sakyčiau depresiją keliantis skirtumas :D toks pat skirtumas kaip elgiasi su mumis lietuviais ir lenkais... man nuoširdžiai gaila tų žmonių...
tokiems žmonėms labai gerai suveikia jūsų draugų olandų parodymas...
prisikviekit "reikšmingų" olandų draugų (pageidautina su brangesnėm mašinom) į kokį vakarėlį, bet taip kad ji juos būtinai pamatytų...

pasikeis neatpažįstamai... :D
kregzdutenr1

Post by kregzdutenr1 »

:P Artistee , tau pasitaike labai retas ekzempliorius ! idomi situacija,siaip as tavo vietoje jai atsakyciau kad manes netrukdytu jei as nesu su ja susitarusi....
Manau tavo mineta moteris nagla kiaule,kitaip nepavadinciau :D
Greta

Post by Greta »

1.Na tu pati teisingai parasei,kad negalima spresti apie visa tauta, susidurus su vienu zmogumi,kuris tau nepatinka.
2.Be to, is tavo aprasymo as is vis nesupratau kur jus gyvenat ir kas ten per pastatai: bendrabuciai ar bomzynas?
3. Jei nori,kad tave gerbtu, tai nereikia gyvent tokiose vietose ir tarp tokiu/su tokiais zmonemis. Pasirink tokia aplinka,kurios manai esi verta ir baigsis nemalonumai. O jei negali, tai pagalvok ar tikrai esi verta ko nors geresnio? Ir ar tikrai esi geresne uz zmogu,kuris gyvena geriau uz tave, nesvarbu,kad jo iprociai kitokie nei tavo.
4.Ta moteris, kuri tavo akimis yra baisuokle, turi SAVO NEKILNOJAMA turta, gyvena be finansiniu problemu ir juk butent jus atejot pas ja prasyt malones (ne ji pas jus) - pastoges ir leidimo kuopt prisnerkstu butu. Tai kas protingesnis, sumanesnis, kas sugebejo geriau isikurt gyvenime? Kam geriau daeina kaip reikia gyvent? ;)
5. Norint suprast kas teisus - siuo atveju reiketu isklausyt abi puses, manau, kad apie tave ji prirasytu tokia pat litanija ir ne maziau linksmesne. ;)
6. Be to, ja galima suprast, kad ji jusu negerbia, nes kaip jau sakiau jus patys saves negerbiat, jei gyvenat tokioj landynej. Ir patys saves negerbiat,kai atvaziuojat kuopti svetimos salies tuliku, lyg savo salyje tu tuliku nebutu. Visos jusu objektyvios priezastys (jusu akimis) jai dzin, ji jumyse mato tik vergus. Jos uz tai negalima kaltint, ji savotiskai teisi.
7. Zinoma ji teisi,kad olandams nuomoja gerus butus, o atvykusiems is Rytu Europos prastus. Kas is tu geru liktu, jei juos nuomotu rytieciams - tokia pat siuksliu kruva.
8.Kai ismoksit gyvent tvarkingai, atsistosit ant koju, isigysit kokia nors specialybe,pradesit uzdirbt bent po 5-6 tukst euru per menesi, tada ir jums bus nuomojami geri butai. Nereik ne Olandijos, tokius vaizdelius - nuniokota buta - galima pamatyt ir Lietuvoje,kai ji kam nors isnuomoji.
As pvz jau daug metu laikau savo buta Lietuvoje tuscia (be nuomininku), nes geriau ji padegciau, nei nuomociau lietuviams! Nu nesakau,kad tarp lietuviu nera tvarkingu, bet tai loterija...
9. Na ir galu gale pats faktas, kad tu viesai kakoji ant zmogaus,kuris tave prieme po savo stogu ir kuriam dirbi - parodo jog ji teisi,kad nemegsta emigrantu. Juk jei ten yra taip jau blogai ir ji yra toks jau blogas zmogus - ko ten sedet? Dabar gi gaunas taip, kad siki ten kur sedi ir pati prisikus sedi toj kruvoj. Nu grazu, sakyciau.

Siaip jau sitas pasakojimas nieko bendro su olandu charakterio bruozais neturi, nes mes imam dauguma, apibendrinam.
Cia daugiau/maziau nupiesei eilines lietuves charakteri, iprocius ir gyvenimo buda. Lietuvoj didzioji dauguma savo butuose padare ne tik siukslynus, bet ir bordelius ar bomzynus, kokiu Olandijoj tikrai reikia labai paieskot. Apie duoto zodzio laikymasi ten is vis nieks nezino. O kad "nedaeina", tai cia irgi is lietuviskos "operetes", ten nedaeina niekas 99 -iems is 100. :mrgreen:
kregzdutenr1

Post by kregzdutenr1 »

Mieloji Greta as nesutinku su tavo isdestytais punkatais apie lietuvos piliecius ,toks vaizdas susidaro jog pati esi ne lietuve.
Kiekvienoje salyje yra visokio plauko zmoniu,lygiai tai pat ir labai netvarkingu,prasigerusiu ir melagiu naglu pilieciu. :!:

Artistees, atveju man toks vaizdas susidaro jog ji susidure ne su tikra olandijos piliete arba neisprususia, ir t.t..Tarpkitko yra ir olandu labai naglu ir netvarkingu paziurekite tv,progtamas RTL 4 su Patricia Paay ir Svetlana ir dar kita jos kolege ,ir sekanti programa Gordon apie motinas kurios ne pagal amziu rengiasi ir t.t.

PS:Is Gretos puses labai daug neigiamos info apie lietuvaicius.
Greta

Post by Greta »

kregzdutenr1 wrote:Mieloji Greta as nesutinku su tavo isdestytais punkatais apie lietuvos piliecius ,toks vaizdas susidaro jog pati esi ne lietuve.
Na nesutinki tai nesutinki, turekim visi savo nuomone.
Tik as nesupratau kodel tau atrodo,kad jei as lietuve, tai negaliu matyt i ka yra pavirte lietuviai ir kad didzioji tautos dalis ritasi i bedugne?
Man atrodo,kad jei as lietuve, tai kaip tik turiu daugiau teisiu kalbet apie lietuviu blogybes, nei jeigu as buciau ruse, lenke ar latve. Juk savo vaika bari/kritikuoji drasiai, o svetima - atsargiau ar is vis nutyli. ;)
Post Reply